Anastasia Zanoncelli „Zielony garnek” Jedność

zielony

Kwestia smaku.

 

Wegetarianizm jest modny? Wegetarianizm jest zdrowy? Tego nie wiem, ale z całą pewnością wiem, że wegetarianizm jest smaczny. I wcale nie trzeba być wegetarianinem, by rozkoszować się smakiem potraw z „Zielonego garnka”.

 

Naturalne produkty, pachnące świeżością owoce i warzywa oraz kompozycje smaków, które zaskakują. To gwarantuje ta właśnie książka. Z kulinarną garścią rad, przepisów i spostrzeżeń. Warto ją zauważyć w gąszczu przeróżnych książek kucharskich. Ponad czterdzieści stron merytorycznego i ciekawego wstępu wprowadzającego w temat wegetarianizmu, a potem cała masa przepisów kulinarnych, których wypróbowanie to początek nowej jakości w kuchni.

 

Sosy, zupy, potrawy jajeczne, wszystko ze zbóż, ciasta, alfabet makaronu, polenty, risotta, kluski, warzywa w całym blasku, przyprawy, małe co nieco z grilla, zapiekanki, suflety, coś do słoika, grzyby, owoce w dziesiątkach kuszących odsłon, produkty sojowe i światowe. Ech, czego tu nie ma! Całość doprawiona gustownymi ilustracjami. Smacznie, zdrowo, kolorowo! Skusicie się?

 

Oprawa: twarda
Liczba stron: 384
ISBN: 978-83-7971-017-1
Premiera: wrzesień 2016

Podziękowania dla Jedność

Brak możliwości komentowania.