Lisa Casali „Kuchnia bez konserwantów” Jedność
Kulinarna fabryka.
Sądzicie, że stworzenie kulinarnej fabryki we własnej kuchni jest powyżej waszych możliwości? Nic bardziej mylnego! Wystarczy odrobina czasu, chęci i dobrej organizacji pracy, by z powodzeniem produkować wiele artykułów spożywczych w domu. Z biegiem czasu stanie się to zdrowym nawykiem i pobudzi do dalszego działania. Bo kuchnia bez konserwantów jest nie tylko smaczna i zdrowa, ale również wciągająca. Dajcie się ponieść pasji samodzielnego wytwarzania żywności i wypłyńcie na fale zdrowia i optymizmu.
Jogurt, chleb, ketchup, kostki rosołowe, ocet winny, ser, kefir, makaron, śmietana, Muesli i wiele innych produktów z powodzeniem można zrobić własnoręcznie i bez zbędnych kłopotów czy wydatków. A potem wykorzystać te produkty do zrobienia smacznych dań.
Z tym poradnikiem można nauczyć się hodować kiełki, wyciskać soki z owoców i warzyw, mrozić niemal wszystkie dary natury, kisić i konserwować na wiele sposobów, a na kuchennym parapecie przez cały rok gościć sałatę, szczypiorek i zioła. Balkon czy przydomowy ogródek będą kipieć od warzyw i owoców, którym nie przydadzą się sztuczne nawozy czy opryski przeciw szkodnikom, bo na te problemy też jest antidotum, które znajdziecie w książce.
W kulinarnej fabryce można świetnie i pożytecznie spędzać czas, a nakład pracy zwróci się z nawiązką. Polecam.
Oprawa: twarda
Liczba stron: 200
ISBN: 978-83-7971-042-3
Premiera: 27 stycznia 2017
Podziękowania dla Jedności.