Melanie Martin „Dania z ziemniaków” Jedność

dania-ziemniak

Ziemniaczane wariacje.

 

Prostota ziemniaka idzie w parze z bogactwem form, w jakich można go podać. I to jest zachwycające.

Wyobrażacie sobie jadłospis bez frytek, placków ziemniaczanych, kopytek, puree czy sałatki jarzynowej? A no właśnie! Do tego dorzućcie garść pomysłów na ziemniaka, które serwuje ta książka, a wprowadzicie do kuchni nową jakość.

 

Ziemniaki pieczone w skorupkach w morskiej soli i rozmarynie, ziemniaczane napoleonki z cukinią i czerwoną cebulą, zapiekane bataty, ziemniaczane sushi, miniburgery i tosty ziemniaczane, tartinki z ziemniaków i zupa z batatów. Wiele innych odsłon różnych odmian ziemniaka znajdziecie na kolejnych stronach. Zadziwiające jak wiele można wyczarować z tak niewielu składników. Ta książka na pewno nie będzie stać na półce! Polecam.

 

Oprawa: twarda
Liczba stron: 104
ISBN: 978-83-7971-587-9
Premiera: lipiec 2017

Podziękowania dla Wydawnictwa Jedność.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *