Maiko Kerner, prof. Jürgen Vormann „Dieta niskowęglowodanowa” Jedność
Kuchnia LCHF.
Społeczeństwo waży coraz więcej. To nie jest dobry prognostyk. Doskonale wiemy, że otyłość to główny powód wielu groźnych chorób. Coś trzeba z tym zrobić. Ta książka podsuwa jeden ze sposobów na zdrowe życie.
Dieta niskowęglowodanowa to przede wszystkim racjonalny dobór składników, z których stworzymy jadłospis na kolejne dni tygodnia. Wcale nie trzeba rezygnować z tłuszczów, by uruchomić hamulec tycia. Jak to się dzieje? Ta książka wyjaśnia skomplikowany proces, który zachodzi w organizmie po spożyciu różnych produktów. A gdy już zdobędziecie wiedze teoretyczną przyjdzie czas na praktykę. Dobre planowanie zakupów i stworzenie odpowiedniego jadłospisu sprawi, że wcale nie będziecie chodzić głodni, a na talerzu znajda się wyśmienite i zdrowe dania.
Z tą książką nauczycie się samodzielnie przygotowywać smakowite kąski, które dotąd trafiały do domów ze sklepowych półek. Dowiecie się, które z warzyw i owoców naprawdę dobroczynnie wpływają na organizm, a które w nadmiarze mogą nam szkodzić. Opracowanie czterotygodniowego planu kulinarnego działania to wstęp do pokładów energii, lepszego samopoczucia i zdrowia. Zoptymalizowana kuchnia LCHF (low carb high fat) to klucz do doskonałej przemiany materii. Warto wypróbować.
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Liczba stron: 128
ISBN: 978-83-7971-540-4
Premiera: styczeń 2018
Serdecznie dziękuję Wydawnictwu Jedność.