Maiko Kerner, prof. Jürgen Vormann „Dieta niskowęglowodanowa” Jedność

Dieta-niskoweglowodanowa

Kuchnia LCHF.

 

Społeczeństwo waży coraz więcej. To nie jest dobry prognostyk. Doskonale wiemy, że otyłość to główny powód wielu groźnych chorób. Coś trzeba z tym zrobić. Ta książka podsuwa jeden ze sposobów na zdrowe życie.

 

Dieta niskowęglowodanowa to przede wszystkim racjonalny dobór składników, z których stworzymy jadłospis na kolejne dni tygodnia. Wcale nie trzeba rezygnować z tłuszczów, by uruchomić hamulec tycia. Jak to się dzieje? Ta książka wyjaśnia skomplikowany proces, który zachodzi w organizmie po spożyciu różnych produktów. A gdy już zdobędziecie wiedze teoretyczną przyjdzie czas na praktykę. Dobre planowanie zakupów i stworzenie odpowiedniego jadłospisu sprawi, że wcale nie będziecie chodzić głodni, a na talerzu znajda się wyśmienite i zdrowe dania.

 

Z tą książką nauczycie się samodzielnie przygotowywać smakowite kąski, które dotąd trafiały do domów ze sklepowych półek. Dowiecie się, które z warzyw i owoców naprawdę dobroczynnie wpływają na  organizm, a które w nadmiarze mogą nam szkodzić. Opracowanie czterotygodniowego planu kulinarnego działania to wstęp do pokładów energii, lepszego samopoczucia i zdrowia. Zoptymalizowana kuchnia LCHF (low carb high fat) to klucz do doskonałej przemiany materii. Warto wypróbować.

 

Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Liczba stron: 128
ISBN: 978-83-7971-540-4
Premiera: styczeń 2018

Serdecznie dziękuję Wydawnictwu Jedność.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *