„Przepisy Joli. Od śniadania do kolacji” Edipresse Książki
Dania takie, jak u mamy.
W kuchni Joli Caputy jest swojsko, smacznie i bardzo przytulnie. Łatwo znaleźć tu kąt dla siebie i rozwinąć kulinarne skrzydła. Na każdą porę roku.
Wiele jest różnych poradników kulinarnych, ale ten wyróżnia się wśród nich prostotą, niewyszukanymi daniami, które muszą się udać, a w dodatku są tak smaczne, ze ślinka cieknie. Pani Jola stawia na to, co sprawdzone i nie używa w swej kuchni żadnych polepszaczy smaku. Uczy dodawania serca do jedzenia i czerpania radości ze wspólnych spotkań przy stole.
Na każdą porę roku proponuje coś wyjątkowego, a zarazem swojskiego. Któż z was nie zjadłby kartoflanki, cukinii faszerowanej ryżem i warzywami, czy słodkich gofrów z owocami? Niby nic takiego, a jednak przepisy, które tu znajdziecie, pokochacie od razu. Powód? Te dania są naprawdę pyszne, niewymagające znajomości arkanów sztuki kulinarnej i, co najważniejsze, zawsze wychodzą. Pani Jola podaje tylko sprawdzone przepisy.
Z tą książką łatwiej o urozmaicenie codziennego menu i zaskoczenie najbliższych umiejętnością gotowania „po domowemu”. Po prostu, dania takie, jak u mamy. Bardzo polecam.
Oprawa: twarda
Liczba stron: 224
ISBN: 978-83-8164-046-6
Premiera: 13 marca 2019
Serdecznie dziękuję Wydawnictwu Edipresse Książki.
Oglądałam kiedyś występ Joli w Tv. Byłam zachęcona jej talentami. Muszę zdobyć jej książkę.