Hanna Lis „Mój świat na talerzu” Edipresse Książki

moj-swiat-na-talerzu

Widelcem po mapie.

 

Kuchnia domowa po polsku, chińsku, szwedzku, balijsku, czy włosku. Po prostu, widelcem po mapie.

 

Hanna Lis przekonuje, że jest kucharzem amatorem, ale dania, które proponuje wyglądają i pachną na tyle kusząco,  że śmiało można powiedzieć, iż wyszły spod ręki kulinarnego mistrza. Podróżując po świecie można poznać wiele smaków, gdy się na nie otworzymy. A potem, wracając do domu, przenieść je do swojskiej kuchni i cieszyć się całym światem na talerzu.

 

Są tu przepisy na śniadania, przekąski, zupy, makarony, mięso, drób, ryby, owoce morza, dania wegetariańskie i dodatki. Jest swojsko, ale tez egzotycznie. Są proste składniki i te wyszukane, pachnące światowym słońcem. Łącznie 80 przepisów na potrawy z różnych zakątków naszego globu. Prawdziwa uczta smaków.

 

Jakiś przykład? Czemu nie! Kurczak gong bao, carpaccio z grzybów, gazpacho z arbuza, tagliatelle z cukiniowym pesto, botwinka, marchewka w pomarańczowej glazurze, kremowa kukurydza, ogórki małosolne, klopsiki z sandacza i wiele, wiele innych. Palce lizać!

 

Oprawa: twarda
Liczba stron: 280
ISBN: 978-83-8164-017-6
Premiera: 5 czerwca 2019

Podziękowania dla Edipresse Książki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *