Francesca Badi „Czekolada” Jedność

czekolada

Rozkosz dla podniebienia.

 

Czy znajdzie się ktoś, kto jej nie lubi? Zdaje się, że to niemożliwe. Czekolada cudownie koi nerwy, odstresowuje, daje radość, a jej smak jest tak wyborny, że trudno jej się oprzeć. To istna rozkosz dla podniebienia.

 

Książka zawiera kompletną naukę obróbki czekolady. W oparciu o rady Omara Busiego, znanego włoskiego cukiernika, została stworzona prawdziwie smakowita szkoła, która uczy sztuki wyrobu czekolady. Właśnie tu odkryjecie, że łączenie czekolady z innymi składnikami daje niesamowite efekty, które kuszą podniebienie paletą smaków. Trzeba jednak wytrwałości, aby osiągnąć zamierzony efekt, bo czekolada łatwa w obróbce nie jest.

 

Całe mnóstwo słodkości można przygotować z wykorzystaniem czekolady. Poradnik odkrywa przed czytelnikami kulinarne triki, dzięki którym każdy, nawet najbardziej wymagający deser, musi się udać. Kolejne kroki zostały przedstawione na fotografiach, co wyklucza niezrozumienie wskazówek. Samo oglądanie książki jest frajdą i wyzwaniem, bo ślinka cieknie na widok tych smakowitości. Jest apetycznie, słodko, imponująco i zachęcająco. Bez trudu przyrządzicie krem ganache, bezy, krem angielski, musy, puddingi i trufle. Zainspirujecie się niekonwencjonalnymi dekoracjami z czekolady i odkryjecie przyjemność z serwowania niecodziennych deserów. Tej książce trudno się oprzeć!

 

Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Liczba stron: 256
ISBN: 978-83-7971-432-2
Premiera: 30 maja 2018

Serdecznie dziękuję Wydawnictwu Jedność.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *