Beata Pawlikowska „Makarony świata” Edipresse Książki

makarony-swiata

Makarony pod lupą.

 

Różne są rodzaje makaronu. Wyruszając w podróż dookoła świata można się przekonać, że makaron występuje wszędzie. A robi się go z różnych zbóż i warzyw. Warto go docenić i wprowadzić do kuchni na stałe.

 

Beata Pawlikowska preferuje zdrowy styl odżywiania, więc można zaufać jej wskazówkom. Tym razem bierze pod lupę makarony świata i przypatruje się im wnikliwie. Wszystko po to, by wyszczególnić te najzdrowsze i najsmaczniejsze. Mając porównanie różnych makaronów łatwiej wybrać te, które można wprowadzić do diety na stałe.

 

Są tu przepisy na różne dania z wykorzystaniem makaronu pszennego, ryżowego, gryczanego, owsianego i innych. Ale zanim dojdziecie do przepisów, poznacie historię makaronu, jego odmiany oraz tradycje z nim związane. Ta książka pełna jest ciekawostek i przydatnych informacji z makaronem w roli głównej.

 

Czy wiecie, że istnieje bóstwo makaronowej religii? Albo że są plantacje makaronu we Włoszech? Okazuje się, że makaron to niezły gagatek, z którym wiąże się wiele różnych tradycji. Warto je poznać. Jak zwykle u Beaty Pawlikowskiej jest przede wszystkim ciekawie, inspirująco i zdrowo. Z taką książką apetyt na makarony rośnie. Zajrzyjcie od niej koniecznie, wygońcie z kuchni nudę i niech makaron na stałe zagości na waszych stołach.

 

Oprawa: zintegrowana
Liczba stron: 352
ISBN: 978-83-8164-039-8
Premiera: 2 października 2019

Serdecznie dziękuje Edipresse Książki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *