Lara Gessler „Orzechy i pestki” Prószyński i S-ka

orzechy i pestki

Rozsmakuj się w orzechach.

 

Chcesz wzbogacić siebie i swój stół? Sięgnij po orzechy, eksperymentuj w kuchni i delektują się smakiem. Wszystko orzechach, a nawet jeszcze więcej, znajdziecie w tej niezwykłej książce.

 

Jakże wielkie ciepło bije od stylu Lary Gessler! Pisząc o orzechach, porusza tak czułe struny ludzkiej wrażliwości, ze nie sposób tego opisać. Wspomnienia, smak dzieciństwa, odkrywanie nowego i to coś, co nie jest banałem, przyciąga uwagę czytelników nie mniej, niż niejedna powieść. Jestem zachwycona! I na nowo odkrywam orzechy. Tak, Lara zaraża smakiem i pobudza ciekawość.

 

Z orzechami w kuchni jest tak, że albo są, albo ich nie ma. Ot co! Może czas zmienić nawyki żywieniowe? Lara Gessler to nie tylko córka znanej mamy, ale również zapalona miłośniczka różnych odmian orzechów, o których potrafi opowiadać z pasją i wrażliwością. Ja to kupuję! Kubki smakowe już pracują!

 

„Życie jest pozbawione perfekcji, dlatego jest idealne.”

 

Wiecie co? To nie jest kolejna z książek pisanych przez celebrytki, by zabłysnąć, póki ich czas nie minie. To książka z pasją, wyobraźnią i wnikliwością. Miło się czyta takie osobiste historie kulinarne. Najfajniejsze jest to, że naprawdę chce się spróbować tych wszystkich orzechów. Są przecież tak odżywcze, smakowe i jedyne w sowim rodzaju. Hm, dlaczego dotąd omijałam je na sklepowych pólkach?

 

Powiem tak, doskonała, apetyczna i mądra książka, którą zdecydowanie warto przeczytać.

 

Oprawa: twarda
Liczba stron: 352
ISBN: 978-83-8169-340-0
Premiera: 29 września 2020

Proszynski.logo

komentarz

  1. Grazyna st. pisze:

    Dzięki za ciekawą recenzję.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *